Home / Stiri / Actualitate Intern / VERIFICAT DE EUROPA FM | A plătit sau nu Guvernul Tăriceanu „măcar leu” în contractul statului cu Microsoft?
VERIFICAT DE EUROPA FM | A plătit sau nu Guvernul Tăriceanu „măcar leu” în contractul statului cu Microsoft?

VERIFICAT DE EUROPA FM | A plătit sau nu Guvernul Tăriceanu „măcar leu” în contractul statului cu Microsoft?

Decuplat de PSD de noul său dosar trimis de DNA în Parlament, Călin Popescu Tăriceanu a făcut turul studiourilor de televiziune în încercarea de se disculpa aprioric.

Primele date făcute publice de DNA indică suspiciuni legate acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală cu bani din comisioane ilegale.

Reprezentanți ai firmei Fujitsu Simens GmbH Austria ar fi plătit, prin offshore-uri din Cipru, pentru ca Guvernul Tăriceanu să încheie, la schimb, mai multe acte adiționale la un contract cu statul semnat în 2004, spun procurorii.

Ce spune președintele Senatului?

„În perioada cât am fost prim-ministru, Guvernul nu a făcut nici măcar un leu plată la Microsoft. Ca să fie foarte clar! Singura hotărâre de Guvern pe care am dat-o – sau, mă rog, au fost două hotărâri de Guvern sau trei, nu mai știu exact, – au vizat această operațiune de inventariere a licențelor și de calcul al sumei. Dar nu s-a plătit nimic. Repet! Nu s-a plătit nimic. Plata care s-a făcut știu că s-a făcut în 2009, de către Guvernul care a succedat Guvernului pe care l-am condus”, a insistat Călin Popescu Tăriceanu într-o intervenție al TVR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2018/11/08nov-18-AncaS-VERIFICAT-Tariceanu-in-mandatul-meu-niciun-leu-la-Microsoft.mp3

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
HG 1326/2005).

Trei ani mai târziu (prin HG 199/2008), în februiarie 2008, făcea, într-adevăr, și inventarul despre care vorbește azi domnul Tăriceanu. Îl cerea Ministerului Comunicațiilor. Așa ajunge Guvernul Tăriceanu să-și sfârșească mandatul cu trei noi acte adiționale încheiate, în 2008, cu Fujitsu Siemens (HG 634/2008, HG 1193/2008, HG 1451/2008). Statul român decide să dubleze, practic, contractul inițial. Plăți de peste 57 de milioane de dolari erau asumate oficial, dar dispuse pentru anul următor. Totul sub semnătura lui Călin Popescu Tăriceanu.

Există însă și plăți curente care s-au făcut în primul an al domnului Tăriceanu la Palatul Victoria. Microsoft a încasat bani în nouă tranșe, din 2005 până în 2009. O arată un document oficial semnat în 2014 de ministrul Comunicațiilor, Răzvan Cotovelea, și trimis în Parlament.

Așadar, afirmația domnului Tăriceanu că atât cât a fost prim-ministru „Guvernul nu a făcut nici măcar un leu plată la Microsoft” este FALSĂ.

Sursa: Răspuns la o interpelare parlamentară trimis de Răzvan Cotovelea, ministrul Comunicațiilor, în 2014.

Powered by WPeMatico

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat: