Home / Stiri / Actualitate Intern / Un an de la Colectiv. Monumentul dedicat victimelor va fi sfinţit duminică
Un an de la Colectiv. Monumentul dedicat victimelor va fi sfinţit duminică

Un an de la Colectiv. Monumentul dedicat victimelor va fi sfinţit duminică

Un monument dedicat memoriei victimelor din Colectiv va fi sfinţit, duminică, atunci când se va împlini un an de la tragedie.

Ceremonia de sfinţire a monumentului dedicat victimelor din clubul Colectiv va avea loc duminică, la orele 11.30, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broşteni din Capitală şi va fi urmată, la orele 12.00, de slujba parastasului în faţa clubului Colectiv, potrivit unui comunicat de presă emis de Patriarhia Română.

„Slujba de sfinţire a monumentului şi parastasul vor fi oficiate de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Iniţiativa edificării monumentului din marmură aparţine Arhiepiscopiei Bucureştilor. Acesta a fost amplasat în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broşteni, deoarece este lăcaşul de cult cel mai apropiat de locul tragediei”, se arată în comunicat.

Totodată, slujbe de pomenire vor avea loc în toate parohiile Patriarhiei Române.

„Mulţumim tuturor celor ce imediat după tragicul eveniment din 30 octombrie 2015 au ajutat, cu rugăciunea şi cu fapta, familiile îndoliate şi pe cei răniţi (arşi). În mod deosebit, mulţumim eparhiilor care au ajutat financiar fiecare familie îndoliată în etape diferite (Arhiepiscopia Bucureştilor, Arhiepiscopia Clujului şi Arhiepiscopia Dunării de Jos), preoţilor de caritate din spitale, preoţilor duhovnici care au consolat pe cei îndoliaţi şi au îndrumat spiritual pe cei răniţi, precum şi tuturor credincioşilor mireni milostivi, medici, asistenţi şi donatori de sânge, care au arătat compasiune cu cei îndoliaţi şi solidaritate cu cei răniţi”, este mesajul transmis de Patriarhia Română.

Preluare de pe www.libertatea.ro

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte