Topul celor mai bune filme din 2012

American Film Institute (AFI) a întocmit lista celor mai bune filme ale anului 2012. Printre peliculele incluse de AFI în acest top se regăsesc filme de lung metraj, seriale, dar şi o serie de filme controversate. Lista are şi o serie de surprize, anumite filme adorate de public, au fost respinse de critici.

Potrivit Mediafax, lista a fost dată publicităţii luni, cu câteva zile înainte de începerea sezonului de decernare a premiilor la Hollywood. Zilele de miercuri şi de joi vor ţine cinefilii pe jar, când vor avea loc nominalizările la Globul de Aur şi la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani. Lista AFI a fost alcătuită de critici de film şi reprezentanţi ai industriei de divertisment.

Pe listă se află pelicula “Argo”, regizat de Ben Affleck, ce prezintă drama unor ostatici din Iran, lungmetrajul “Life of Pi”, de Ang Lee, drama “Lincoln”, de Steven Spielberg, comedia iubirii preadoleşcentine “Moonrise Kingdom”, de Wes Anderson, musicalul “Les Misérables”, lungmetrajul “The Dark Knight Rises”, cel mai recent film din seria “Batman”, şi thrillerul western “Django Unchained”, regizat de Quentin Tarantino.

De pe această listă lipsesc filme cu încasări importante, printre care drama “The Master” şi mult aşteptatul film “The Hobbit”.

AFI a alcătuit şi o listă care include cele mai bune 10 producţii de televiziune din acest an. Serialul “Mad Men” apare pentru a cincea oară pe această listă prestigioasă. Alături de acest serial dramatic care descrie universul industriei de publicitate se mai află producţiile “The Walking Dead”, “American Horror Story”, “Homeland”, “Girls”, comedia “Modern Family”, producţia SF “Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, filmul de televiziune “Game Change” şi show-ul comicului american Louis C.K., “Louie”.

Această listă este foarte importantă, fiind binecunoscut faptul că membrii Academiei de film americate sunt influenţaţi de ea în momentul în care selectează filmele, actorii şi producătorii ce vor fi nominalizaţi la premiile Oscar. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 10 ianuarie, iar gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie anul viitor.

%d blogeri au apreciat: