Home / Stiri / Actualitate Intern / Teleorman Leaks: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cere Rise Project dezvăluirea surselor
Teleorman Leaks: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cere Rise Project dezvăluirea surselor

Teleorman Leaks: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cere Rise Project dezvăluirea surselor

Invocând prevederile GDPR, aplicate la nivel european începând din luna mai a acestui an, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a trimis RISE Project o somație prin care i se cere, printre altele, dezvăluirea surselor care stau la baza ”Teleorman Leaks”.

Într-o reacție publicată pe pagina de Facebook, reprezentanții RISE Project consideră această somație drept o tentativă de intimidare a celor implicați într-o anchetă jurnalistică.

”Gruparea Dragnea încearcă să intimideze RISE Project invocând legislația europeană, după ce ei înșiși au fost acuzați că ar fi furat bani europeni.

Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solcită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem.

ANSPCD mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.

Instituția este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal la DNA pentru abuz în servicu comis într-o funcție anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăți când era șefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), într-un dosar celebru.

Președinta Ancuța Opre, om cu vechime în PSD, a fost colegă la ANRP cu George Bălăiți, cel care semnează solicitarea către RISE. Bălăiți a lucrat înainte la serviciul de comunicare al PSD și e acum șef serviciu control operatori în cadrul ANSPCP.

RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public”, transmite Rise Project.

Somația primită de Rise Project de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal:

Powered by WPeMatico

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat: