SURSE: Klaus Iohannis vrea să cheme partidele la consultări

Saptamina viitoare, preşedintele Klaus Iohannis intenţionează să cheme partidele la consultări la Palatul Cotroceni, pe Legile Justiţiei.

Potrivit unor  surse politice citate de  MEDIAFAX, discuţiile vin în contextul avizului Comisiei de la Veneţia şi al criticilor aduse de această instituţie cu privire la Codurile Penale si la Ordonanta de Urgenta privind legile justiţiei.

Informația apare în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader,  urmare a criticilor forului european.

In comunicatul Administratiei Prezidentiale se arata ca,  sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneţia în cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă 92, Tudorel Toader a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni.

Preşedintele României menţionează că acesta este un nou episod dintr-un lung şir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său, Klaus Iohannis apreciind ca în acest mod, Tudorel Toader şi-a compromis definitiv credibilitatea, un motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie.

Powered by WPeMatico

%d blogeri au apreciat: