Home / Stiri / Actualitate International / Structura Catedralei Notre Dame “este salvată”, susţin pompierii parizieni
Structura Catedralei Notre Dame “este salvată”, susţin pompierii parizieni

Structura Catedralei Notre Dame “este salvată”, susţin pompierii parizieni

Pompierii care încearcă de câteva ore să ţină sub control incendiul care a cuprins catedrala emblematică Notre-Dame din Paris au reuşit să salveze “structura” edificiului, a declarat şeful acestora aflat la faţa locului, relatează Agerpres, citând AFP.

“Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime”, a afirmat generalul Jean-Claude Gallet.

“Focul a scăzut în intensitate”, a adăugat la rândul său Laurent Nunez, secretar de stat din Ministerul francez de Interne, care a făcut apel la “prudenţă maximă”.

Poliţia tratează incendiul drept un accident.

Focul, care s-a extins cu repeziciune, a cuprins iniţial vârful catedralei.

Incendiul a declanşat un val de emoţie la nivel internaţional.

Catedrala, a cărui ridicare a început în secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care atrăgea milioane de turişti în fiecare an.

Un francez aflat în preajma catedralei Notre Dame a filmat momentul în care turnul acesteia s-a prăbușit, din cauza flăcărilor care au cuprins edificiul emblematic din Paris.

Catedrala Notre Dame adăpostea obiecte de o valoare şi vechime considerabilă. Relicvarul conţine inelul coroanei de spini a Mântuitorului, precum şi alte relicve care amintesc de patimile Domnului, cumpărate de regele Louis, în 1238. De asemenea, orga, datând de la 1730 şi restaurată la 1962, este şi cea mai mare din Franţa.

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat: