Sorina, fetița din Baia de Aramă adoptată de un cuplu din SUA, a părăsit România

Sorina Săcărin, minora de 8 ani care a fost înfiată de un cuplu de români din Statele Unite, a părăsit țara împreună cu părinții adoptivi.

Potrivit Digi24, plecarea a avut loc pe la aeroportul Otopeni, duminică dimineață.

Paşaportul Sorinei, fetiţa din Mehedinţi, a fost ridicat vineri de mama adoptivă, Ramona Săcărin, de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj.

Prefectul Narcis Purcărescu a arătat că paşaportul a fost emis la Craiova, pentru că aici a fost ultimul domiciliu al familiei adoptive.

Joi, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de a interzice ieșirea din țarp a Sorinei.

La începutul săptămînii, procurorul general interimar, Bogdan Licu, declarat că paşaportul fetiţei din Baia de Aramă a fost oprit de către un procuror al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că existau indicii că documentul ar fi fost obţinut „prin metode nu tocmai legale”.

„Nu a fost nimeni pus sub învinuire sub acest aspect, dar atunci au existat date şi indicii privind nereguli existente la momentul eliberării paşaportului”, a explicat Licu.

Fetița fusese ridicată cu mascații de la familia fostei asistente maternale care a îngrijit-o în ultima perioadă.

Direcția pentru Protecția Copilului a explicat că familia respectivă și-a pierdut atestatul care îi permitea să aibă grijă de Sorina.

De asemenea, asistenta maternală ar fi refuzat în mai multe rînduri, în scris, să o adopte pe fetiță.

%d blogeri au apreciat: