Home / Stiri / Actualitate Intern / Șeful Poliției de Frontieră Giurgiu, urmărit penal pentru șantaj
Șeful  Poliției de Frontieră Giurgiu, urmărit penal pentru șantaj

Șeful Poliției de Frontieră Giurgiu, urmărit penal pentru șantaj

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut urmărirea penală, sub control judiciar, pentru 60 de zile, a lui Ifrim Ionuț, șeful al Poliției de Frontieră Giurgiu, într-un dosar de șantaj și cumpărare de influență.

El este acuzat că a constrâns o persoană să îi dea suma de 60.000 de lei din cei 135.000 de lei pe care îi avea și pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

„Inculpatul a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, amenințând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal și că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu”, se arată într-un comunicat DNA.

În cursul lunii mai anul trecut, după o discuție purtată cu proprietarul real al banilor, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranșe.

„Ifrim Ionuț i-a promis unui agent al poliției de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influența pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze niște transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofițerului de poliție”, mai scris în comunicat.

Dosarul a fost trimis Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Powered by WPeMatico

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat: