Home / Stiri / Actualitate Intern / Scandal în Parlament | Deputații USR protestează spontan

Scandal în Parlament | Deputații USR protestează spontan

Scandal în Parlament după ce PSD și ALDE au încercat să treacă printr-un vot pe repede-înainte statulul magistraților.

La acesată oră, deputații USR protestează spontan în plen cu afișe improvizate pe care au scris „Hoții”.

Pentru că i s-a tăiat microfonul, Stelian Ion, vicepreședinte al Comisiei speciale conduse de Florin Iordache, a citit printr-o portavoce amendamentele USR care au fost „sărite” de putere în momentul redactării proiectului supus la vot.

„Vă rugăm să observați faptul că lipește un amendament pe care noi l-am propus. De altfel, am făcut o listă cu amendamentele care nu se regăsesc în raport și vă dau citire”.


Puterea și Opoziția s-au certat mai bine de două ore. Mai întăi, deputatul USR, Cătălin Drulă a încercat să amâne trecerea la vot.

Nu există program de dezbateri, program de pauză de prânz, este program de lucru!”.

PSD a mers însă mai departe. Atunci liberalii au cerut prin Raluca Turcan ca dezbaterile să continue până când va fi discutat fiecare din cele aproape 800 de amendamente propuse.

„Circul din interior nu face bine nimănui. Nu putem nici prelua cu forța tribuna Parlmantului, nu putem nici stopa dezbaterea în forul democrației oricărei țări. Așadar, Partidul Național Liberal va rămâne în plenul Parlamentului pentru a solicita în continuare și a milita cu argumente regulamentare dezbaterea pe artciole a proiectului supus debaterii cu privire la răspunderea magistraților”. 

Nici această variantă nu a fost acceptată de majoritate. În încercarea de a critica modul în care deputatul PSD Gabriel Vlase conduce ședința, Cosette Chichirău, de la USR, a preluat microfonul de la tribună. I-a fost tăiat însă când îi acuza pe cei de la putere de hoție.

„Regulamentul nu este pe persoană fizică. Nici pe al domnului Iordache, nici pe a domnului Munteanu …”. (microfon întrerupt)

În final, PNL și USR s-au separat. USR a ales protestul, în timp ce liberalii au anunțat că rămân în plen.

Powered by WPeMatico

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat: