Prefectul Capitalei a dat ordinul de intervenție în Piața Victoriei în jurul orei 20:00

Maiorul Laurențiu Cazan, coordonator al jandarmilor, contrazice informațiile inițiale oferite de Jandarmei privind ordinul de intervenție primit de la Prefectul Capitalei.

Coordonatorul dispozitivelor de jandarmi susține că prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a fost încă de la începutul Mitingului Diasporei în centrul de comandă de la Guvern. Decizia de a emite ordinul s-a luat cu trei ore înainte de momentul în care Brigada Specială a invervenit în forţă şi a eliberat piaţa, potrivit maiorului, care contrazice astfel declarațiile inițiale ale Jandarmeriei.

„În permanență am fost în contact cu toate autoritățile publice, inclusiv cu prefectul, care a fost la fața locului încă de la ora 16:00.

În momentul în care am văzut că lucrurile încep să degenereze, că presiunea crește, am discutat personal cu prefectul și i-am spus că dacă lucrurile vor degerana, dacă nu reușim să avem un moment când tensiunea aceasta, când atacurile forțelor de ordine nu încetează, vom ajunge la restabilirea ordinii publice în zonă.

Dânsa a spus că este pregătită să intervenim pentru restabilirea ordinii publice, i-am adus în atenție acest lucru, am fost la fața locului împreună tot timpul, am văzut despre ce este vorba. Și atunci pot să spun că s-a luat decizia pentru a avea un ordin de restabilire a ordinii publice.
Ora 23:00?
Nu! Ce vă povestesc aici a fost în jurul orelor 20:00. Sunt documente operative, se poate verifica”, a declarat maiorul Laurențiu Cazan, în direct la TVR.

Sâmbătă, pe 11 august, purtătorul  de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru a explicat într-o conferință de presă că la ora 23:11 jandarmeria a primit ordinul de intervenție de la Prefectul Capitalei. Conform spuselor sale, acesta ar fi venit  când violențele s-au întețit și după ce s-au dat cele ”3 atenționări legale pentru ca cetățenii să elibereze zona”. Abia apoi s-a intervenit și cu tunurile de apă, spune Jandarmeria.

Joi, 16 august, declarațiile sale sunt contrazise la postul public de televiziune de maiorul Laurențiu Cazan, coordonator al jandarmilor.

Laurențiu Cazan, comandantul acțiunii jandarmilor în Piața Victoriei,  a declarat, în direct la TVR, că în zonă au fost sute de persoane violente, care acționau în planurile doi-trei, iar de această dată oamenii veniți la protest nu s-au delimitat de ele.

Mai mult, comandantul acțiunii jandarmilor în Piața Victoriei  susține că în acea noapte, de 10 spre 11 auust, militarii au găsit în zonă o mașină cu mai multe sticle incendiare.

Maiorul Cazan și-a cerut scuze față de manifestanții pașnici care au avut de suferit în urma intervenției în forță a jandarmilor.

Powered by WPeMatico

%d blogeri au apreciat: