Parlamentul de la Londra dezbate acordul privind Brexit (AUDIO)

Parlamentul de la Londra dezbate sâmbătă dacă va aproba sau va respinge noul acord agreat de către Uniunea Europeană cu Marea Britanie, un vot ce urmează să decidă modul în care aceasta urmează să iasă din Uniunea Europeană.

Dezbaterea a început după ora 11,00 – ora României – cu discursul premierului britanic Boris Johnson care i-a îndemnat pe deputaţi să adopte fără întârziere acordul de Brexit încheiat între Londra şi Bruxelles, potrivit Agerpres.

E timpul ca această măreaţă Cameră a Comunelor să se reunească şi să-i unească pe oameni„, le-a spus Johnson deputaţilor la începutul şedinţei convocate în mod excepţional sâmbăta, la două zile după anunţarea unui nou acord între Londra şi Bruxelles şi cu 12 zile înainte de data prevăzută pentru retragerea britanică, 31 octombrie.

El a insistat că acordul este „singura cale de a merge înainte şi „cea mai bună soluţie posibilă” pentru „a însănătoşi” ţara.

Orice altă întârziere a Brexitului ar fi „lipsită de sens, costisitoare şi ar submina profund încrederea publică” – în opinia premierului britanic.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
%d blogeri au apreciat: