Home / Stiri / Actualitate Intern / Parlamentarii încep luni dezbaterea bugetului de stat pe 2019
Parlamentarii încep luni dezbaterea bugetului de stat pe 2019

Parlamentarii încep luni dezbaterea bugetului de stat pe 2019

Comisiile parlamentare se reunesc luni pentru a dezbate proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2019.

Conform calendarului stabilit de Birourile permanente reunite, deputaţii şi senatorii au termen până luni la ora 12,00 pentru a depune amendamente.

Şedinţele comisiilor de specialitate vor începe la ora 15,00, pentru avizarea proiectelor.

În acelaşi timp vor lucra şi comisiile pentru buget, care urmează să întocmească raportul de fond până miercuri la ora 15,00.

Tot miercuri va avea loc o şedinţă a Birourilor permanente reunite pentru stabilirea timpilor de dezbatere în plen.

Dezbaterea proiectului de buget în plenul comun al Parlamentului va începe miercuri de la ora 16,00, iar votul final este programat vineri.

Opoziția a criticat, însă, proiectul de buget, nemulțumită și de faptul că are prea puțin timp la dispoziție pentru depunerea amendamentelor.

Guvernul a aprobat în şedinţa din 8 februarie proiectele privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019. Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de buget este fundamentat pe o creştere economică de 5,5%, ceea ce înseamnă o valoare a Produsului Intern Brut de 1.022,5 miliarde lei, un salariu mediu brut de 5.163 lei, iar numărul de salariaţi din economie va ajunge la 5,282 milioane.

Deficitul bugetar a fost stabilit la 2,55% din PIB.

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat: