O soluție foarte eficientă pentru a monitoriza accesul la internet al aplicațiilor (Android)

Permisiunile aplicațiilor sunt indicate pe Store pentru fiecare în parte și în cazul celor mai multe principala cerință este conectarea la internet. Totuși, chiar și în cazul aplicațiilor cele mai simple, care operează pe plan local, conectarea la rețea nu ar trebui să fie o cerință sau mai mult, un impediment.
În ce privește încrederea acordată unui anume dezvoltator, suntem de multe ori obligați să ne mulțumim cu explicațiile obscure furnizate pe Store pentru aplicațiile pe care le instalăm. Și astfel, nu de puține ori se întâmplă să trebuiască să facem față reclamelor, care vin de unde ne așteptăm mai puțin sau consumului nejustificat de trafic de date, din partea unor aplicații care nu trebuie să nercesite astfel de resurse.
Pentru utilizatorii root, soluția denumită Network Log este capabilă să monitorizeze accesul la internet pentru fiecare aplicație în parte. Mai mult, aplicația pune la dispoziție statistici și grafice, foarte folositoare pentru a determina modul cum acționează fiecare dintre aplicațiile instalate. Apoi, Network Log a fost concepută pentru consum minim de resurse și fără un impact notabil asupra vieții bateriei. Atunci când doriți să monitorizați, lăsați aplicația să funcționeze în background iar la sfârșitul sesiunii colectați statisticile.
Network Log este oferită complet gratuit pe Store.

%d blogeri au apreciat: