O nouă avertizare turistică pentru Grecia

O nouă avertizare turistică pentru cei care pleacă în vacanțe în Grecia – Ministerul de Externe atrage atenția că pe insula Rhodos există vineri un risc ridicat de incendii de vegetaţie, din cauza vântului şi temperaturilor ridicate.
Turistii romani care se afla in Grecia si au nevoie de ajutor pot suna la Ambasadei României la Atena.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, transmite Ministerul de Externe.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Între timp, Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a anunțat că tatăl din familia celor doi români care si-au pierdut viata în Grecia în urma unei furtuni violente va fi externat vineri din spital. Oficialul din Guvern a spus că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei și copilului. Cei doi si-au pierdut viata dupa ce o furtuna violentă a lovit Grecia acum doua zile. Ei se aflau într-un restaurant din Halkidiki, când acoperișul cladirii s-a prabusit. Cel puțin șapte persoane, inclusiv șase turiști au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma furtunii.

%d blogeri au apreciat: