Home / Stiri / Actualitate Intern / Miza modificării legii CCR: Majorarea cu 3.000 de euro a veniturilor judecătorilor
Miza modificării legii CCR: Majorarea cu 3.000 de euro a veniturilor judecătorilor

Miza modificării legii CCR: Majorarea cu 3.000 de euro a veniturilor judecătorilor

Surprinzător, superimunitatea pentru judecătorii Curții Constituționale nu este cea mai importantă modificare adusă legii. Adevărata miză este practic umflarea veniturilor membrilor CCR.

Și asta pentru că, pe lângă acordarea superimunității, altă modificare a legii de funcționare a Curții Constituționale prevede modul de calculare a pensiilor judecătorilor.

Astfel, pensia unui membru al Curții va fi în cuantum de 80% din indemnizația brută, inclusiv sporurile.

Și mai important, și aici este de fapt noutatea, dacă un judecător primește deja o pensie, aceasta se va majora pentru a fi la nivel de Curte Constituțională și se va cumula cu indemnizația.

Concret, dacă luăm exemplul președintelui Curții Constituționale, veniturile sale lunare se vor majora cu peste 15 mii de lei.

Și asta pentru că, în prezent, Valer Dorneanu, primește, pe lângă indemnizația de 19 mii șase sute de lei și o pensie de 12 mii. Dar, potrivit noii legi modificate, președintele Curții va ajunge la o pensie de 27 de mii 400 de lei, adică cu 3.300 de euro mai mult.

În total, veniturile lui Valer Dorneanu, pensie plus indemnizație, vor depăși 47 de mii de lei pe lună.

În aceeași situație de majorare substanțială a veniturilor vor fi practic șapte din cei nouă judecători ai Curții Constituționale, deoarece toți primesc și pensie, pe lângă indemnizația de membru CCR. Doar Judecătorii Attila Varga și Maya Teodoriu nu obțin și venituri din pensie.

Powered by WPeMatico

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat: