Home / Stiri / Actualitate Intern / Ministerul Justiției a publicat raportul asupra conducerii DNA
Ministerul Justiției a publicat raportul asupra conducerii DNA

Ministerul Justiției a publicat raportul asupra conducerii DNA

La aproape 24 de ore de când ministrul Tudorel Toader a promis că va face public raportul său asupra activității manageriale a DNA, documentul poate fi consultat de părțile interesate.

Pe pagina oficială a instituției, just.ro, este de găsit un comunicat de presă de mici dimensiuni, la capătul căruia e încărcat raportul respectiv, în format electronic:

În data de 22.02.2018, ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a prezentat, la orele 18.00, sediul Ministerului Justiției, sala de consiliu, Raportul privind activitatea managerială la DNA. Raportul și anexele pot fi consultate aici“.

Contactați de Europa FM, reprezentanți ai Președinției și ai Consiliului Magistraturii (instituțiile care, potrivit legii, urmează să se pronunțe asupra cererii de revocare a Laurei Kovesi de la conducerea DNA) au afirmat că nici pînă vineri după-amiază nu au primit oficial documentul prezentat de Tudorel Toader.

CSM se așteaptă să intre în posesia raportului cel mai devreme luni, pe 26 februarie.

Raport privind activitatea managerială la DNA

În baza concluziilor prezentate ieri, Tudorel Toader a pornit procedura de revocare a procuroarei-șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Cererea sa va fi analizată de Consiliul Superior al Magistraturii, iar decizia aparține președintelui Klaus Iohannis.

Restul site-ului Ministerului Justiției e în continuare indisponibil. Pînă la data publicării raportului, el afișa mesajul SITE TEMPORAR OPRIT.

Aflat la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis a declarat că sprijină în continuare atît DNA, cât și pe doamna Kovesi.

Procuroarea-șefă a Direcției Anticorupție a transmis, la rîndul său, un comunicat de presă foarte scurt.

“Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricînd este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției”, spune Laura Codruța Kovesi.

Powered by WPeMatico

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat: