Jeff Bezos donează 10 miliarde de dolari pentru lupta contra schimbărilor climatice

 

Directorul executiv al Amazon, magnatul american Jeff Bezos, va dona 10 miliarde de dolari pentru finanțarea oamenilor de știință și activiștilor ce luptă pentru protejarea mediului și pentru a contracara efectele schimbărilor climatice.

Cel mai bogat om al planetei, potrivit Forbes, s-a alăturat astfel unei liste tot mai mari de miliardari care donează sume substanțiale pentru combaterea impactului încălzirii globale.

„Schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare pentru planeta noastră”, a scris Bezos într-o postare pe Instagram.

„Vreau să lucrez alături de alții, atât pentru a dezvolta căile cunoscute, cât și pentru a explora noi modalități de combatere a impactului devastator pe care schimbările climatice îl au asupra planetei”, a continuat miliardarul în postarea sa.

Fondul „Bezos Earth” va începe să emită subvenții în această vară, scrie Reuters.

Contracararea schimbărilor climatice a devenit o cauză populară pentru miliardarii americani.Bill

Gates, Michael Bloomberg și managerul fondului de acoperire a copiilor Tom Steyer s-au numărat printre cei mai bogați filantropi în acest domeniu.

Anul trecut, Bezos și-a luat angajamentul de a transforma Amazon într-o companie care va avea o amprentă netă de carbon zero până în anul 2040 – prima corporație majoră care a anunțat un astfel de obiectiv – și să cumpere o sută de mii de vehicule electrice pentru livrare.

Jeff Bezos a mai spus că Amazon va îndeplini obiectivele acordului climatic de la Paris cu 10 ani înainte de programul acordului și că va investi 100 de milioane de dolari pentru replantarea pădurilor.

%d blogeri au apreciat: