Italia: cetățeni ruși ar fi încercat să finanțeze campania pentru europarlamentare a partidului lui Matteo Salvini

Corectitudinea campaniei pentru europarlamentare a partidului Liga, condus de Matteo Salvini, este pus sub semnul întrebării de o înregistrare obținută de publicăția online BuzzFeed News. Potrivit acesteia, cetățeni ruși ar fi negociat cu un apropiat al vice-premierului italian o finanțare de 65 de milioane de dolari. Doi foști prim miniștri italieni îi cer lui Matteo Salvini să clarifice de urgență situația.

Mass Media din Italia a sugerat în repetate rânduri că Liga, partidul cel mai popular din țară, a primit sprijin financiar de la Moscova.

BuzzFeed News publică scriptul unei conversațîi de peste o oră între colaboratorul apropiat al lui Salvini, Gianluca Savoini și trei cetățeni ruși și alți doi italieni, care ar fi fost făcută la Hotel Metropol, în Moscova, în octombrie anul trecut.

Din respectivă conversație reiese că rușîi negociază transferul a 65 de milioane de dolari pentru partidul condus de Matteo Salvini, bani care ar porveni din afaceri cu petrol rusesc.

Publicația BuzzFeed nu a putut identifica cei trei ruși și ceilalți doi italieni.

Savoini a reacționat în presă italiană „Noi nu am luat niciodată niciun sfanţ: nicio rublă, nicio finanţare.”

Vicepremierul italian Matteo Salvini a declarat pentru France Presse că va depune plângere- la fel cum a făcut de fiecare dată când o publicăția a pretins că ia bani din Rusia.

 

 

 

%d blogeri au apreciat: