Comisiei Europene i se cere să inițieze și în cazul României mecanismul privind statul de drept

Co-președintele Grupului Verzilor din Parlamentul Uniunii Europene, Ska Keller, cere Comisiei Europene să inițieze și în cazul României mecanismul privind statul de drept, anunță cotidianul the Guardian care a intervievat-o pe eurodepută.

Acestă procedură, inițiată deja Poloniei, poate duce la suspendarea dreptului de vot în UE, în baza articolului 7 din Tratatul de funcționare a blocului comunitar.

Mecanismul privind statul de drept este cea mai dură formă de sacționare a unui stat membru în cazuil în care se ajunge la concluzia că respectiva țară nu respectă independența sistemului judiciar și guvernanții iau decizii împotriva sistemului judiciar.

Co-președintele Grupului Verzilor din Parlamentul Uniunii Europene, Ska Keller, a declarat acum pentru The Guardian că ”Oamenii din România caută ajutor la Uniunea Europeană, iar sprijinul ar trebui acordat.

“Asistăm la o escaladare a evenimentelor în România și am dori să începem de la bază, cu procedura cea mai simplă”, a spus tânăra eurodeputată.
La începutul anului, Co-președintele Grupului Verzilor din Parlamentul Uniunii Europene a organizat o dezbatere în plenul Parlamentului European, după ce Parlamentul a adoptat noile legi ale Justiției.

Ska Keller declara atunci într-un interviu acordat Europa FM că românii merită mai mult.

Pe de altă parte, The Guardian mai scrie că și fostul ministru al Justiției, Monica Macovei și ea membră a Parlamentului European, a cerut Comisiei Europene să aibă o atitudine mai fermă față de escaladarea situației de la București.

Powered by WPeMatico

%d blogeri au apreciat: