Comisia de la Veneţia se va pronunţa vineri și sâmbătă asupra modificărilor aduse în România legilor Justiției și Codurilor penale

Comisia de la Veneţia se reuneşte vineri în sesiune plenară, pe ordinea de zi care urmează să fie supusă aprobării participanţilor aflându-se confirmarea avizului preliminar pe tema legilor justiţiei din România.

Pe lista invitaţilor la lucrările Comisiei de la Veneția se află Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Marieta Safta.

Într-o declarație făcută în urmă cu câteva zile, preşedintele Comisiei speciale pentru legile din domeniul justiţiei, Florin Iordache, a explicat de ce la discuții au fost invitați și reprezentanți ai României.

“Vineri şi sâmbătă este adunarea generală a Comisiei de a Veneţia pentru luna octombrie. Sunt invitat să prezint un punct de vedere la raportul preliminar care vizează Codurile penal şi de procedură penală.

Ştiţi că ei au fost în vară şi s-au întâlnit cu asociaţiile profesionale, Ministerul Justiţiei, Parchet, Parlament, etc.

Eu voi exprima un punct de vedere ţinând cont că, în acest moment, faţă de Codul de Procedură Penală, Curtea Constituţională s-a pronunţat şi o parte din articole au fost declarate constituţionale, altele au fost declarate neconstituţionale şi le punem în concordanţă. Sper ca până săptămâna viitoare să se pronunţe şi asupra Codului penal”, a precizat Florin Iordache pentru agenția de știri Agerpres.

Powered by WPeMatico

%d blogeri au apreciat: