Home / Filme / Blood Ties: Gangsterul si politistu
Blood Ties: Gangsterul si politistu

Blood Ties: Gangsterul si politistu

V-ati saturat de blockbustere? Atunci nu ratati Blood Ties, thrillerul franco-american, prezentat la Cannes, in regia lui Guillaume Canet, care va avea premiera in Romania pe 27 iunie. Iata despre ce e vorba:
Filmul spune povestea a doi frati din Brooklyn-ul anilor ‘70, unul ajuns gangster, celalalt politist. Ne aflam in New York-ul anilor ‘70. Dupa cativa ani de inchisoare executati in urma unei omucideri, Chris (Clive Owen), in varsta de 50 de ani, este eliberat pentru buna purtare. La poarta penitenciarului, Chris este asteptat de fratele sau Frank (Billy Crudup), un politist cu o cariera care se anunta stralucitoare. Chris si Frank au fost mereu diferiti. Insa tatal lor, cel care i-a crescut, a parut sa-l prefere tot timpul pe Chris, asta in ciuda necazurilor pe care le provoca.

De data asta, Frank este gata sa-i mai dea o sansa fratelui sau nelegiuit. Il primeste in casa, ii gaseste o slujba, ba chiar il ajuta sa reia legatura cu copiii si cu fosta sotie, Monica (Marion Cotillard). Dar fratelui – infractor ii este greu sa se tina departe de vechile obiceiuri. Asa ca fratele – politist decide sa-i intoarca definitiv spatele. Doar ca decizia aceasta vine putin cam tarziu…

Pentru proaspatul regizor francez Guillaume Canet, succesul pe plan international a aparut in urma celui de-al doilea lungmetraj al sau, Tell No One (2006), patru premii César in 2007, printre care cele pentru Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor in rol principal – Francois Cluzet si Cel mai bun montaj. Dupa lansarea cu mare succes a lui Tell No One in SUA, pentru Guillaume Canet au inceput sa curga ofertele din partea studiourilor americane.
“Am primit o multime de propuneri de a regiza filme direct in State. Si vorbesc aici de nume grele, masinile de facut bani”, spune Canet. “Dar nu ma simteam pregatit sa apuc calea asta: un film in limba engleza, in SUA, cu un producator care sa-mi sufle in ceafa la fiecare pas. Pana la urma mi-a venit ideea de a merge totusi in America, dar cu un proiect de-al meu”.
Asa a aparut ideea remake-ului la filmul frantuzesc Les liens du sang / Rivals, regizat de acelasi Guillaume Canet, in 2008. Intre timp, regizorul a aflat ca si Ridley Scott este interesat de drepturile pentru un remake al filmului sau. Asa ca n-a mai stat pe ganduri. Scenariul a fost adaptat cu ajutorul lui James Gray (regizorul Little Odessa, The Yards, We Own the Night si foarte recentul The Immigrant). James Gray vazuse si el Tell No One si era interesat de proiectele la care lucreaza regizorul francez. Cand a aflat ca nu are scenarist pentru Blood Ties, James Gray, care nu mai scrisese nimic pana atunci, s-a oferit imediat ca si co-scenarist.

Rolul lui Clive Owen a fost dorit initial de Mark Wahlberg. Acesta vazuse si el Tell No One si dorea sa-l cunoasca pe regizorul sau. Guillaume Canet avea insa alte ganduri pentru distributie. Asa ca l-a sunat pe amicul sau Alfonso Cuarón si l-a rugat sa-i prezinte proiectul Blood Ties lui Clive Owen.
Drama Blood Ties are o durata de 144 de minute si o distributie formata din Clive Owen, Marion Cotilard, Billy Crudup, Mila Kunis, Zoe Saldana, James Caan, Noah Emmerich, s.a. V-ati notat data de premiera? 27 iunie!

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat:
Sari la bara de unelte