Home / Stiri / Actualitate International

Actualitate International

INDONEZIA: Feribot cu aproape 200 de persoane la bord, scufundat într-un lac

Aproape 200 de persoane sunt dispărute după scufundarea unui de feribot pe lacul Toba, pe insula indoneziană Sumatra, relatează BBC. Echipele de salvare au recuperat 18 supravieţuitor. Se crede că multe dintre victime au rămas captive în interiorul vasului. Numărul ... Read More »

Primarul ales al Chișinăului anunță proteste după anularea alegerilor

Primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, anunță că va organiza astăzi și duminică proteste în capitala Republicii Moldova, după ce Judecătoria Chişinău a anulat aseară, rezultatele alegerilor locale anticipate pentru fotoliul de primar. Andrei Năstase a fost acuzat că a ... Read More »

Canada va legaliza consumul de canabis în scopuri recreaţionale

Canada devine prima ţară din G7 care va legaliza consumul liber de canabis şi producţia acestui drog începând din luna septembrie, potrivit BBC. Ambele camere ale parlamentului au aprobat un proiect legislativ în acest sens, care mai trebuie să primească ... Read More »

CHIŞINĂU: Mandatul de primar al lui Andrei Năstase, invalidat de instanţă

La capătul mai multor ore de deliberări, Judecătoria Chișinău a invalidat rezultatul recentelor alegerilor pentru primăria capitalei Republicii Moldova, anunţă UNIMEDIA. Proeuropeanul Andrei Năstase, câştigător al scrutinului anticipat, a anunţat că va contesta decizia instanţei. “Simt că este ceva putred. ... Read More »

Parlamentul macedonean ratifică acordul cu Grecia

Parlamentul macedonean  a încuviințat schimbarea numelui actualei Foste Republici Iugoslave a Macedoniei în Macedonia de Nord. La vot nu au participat însă parlamentarii naționaliști, care se opun vehement acestei schimbări. Mai sunt încă numeroase obstacole de depășit pentru a încheia ... Read More »

Sari la bara de unelte