Home / Stiri / Actualitate International

Actualitate International

Deutsche Bahn: Grevă de avertisment a angajaților companiei

Circulaţia trenurilor pe toate liniile principale şi pe liniile regionale din Germania era întreruptă luni dimineaţa, în urma unei greve de avertisment de patru ore a angajaţilor din sectorul feroviar, a anunţat operatorul feroviar Deutsche Bahn. Greva organizată de sindicatul ... Read More »

Naţiunea franceză aşteaptă discursul preşedintelui Macron după al patrulea weekend de violențe

Preşedintele francez se va adresa naţiunii luni seara, după al patrulea weekend de proteste violente de stradă ale “Vestelor galbene”, relatează Agerpres, citând France Presse. Discursul lui Emmanuel Macroneste programat la la ora 20.00, după cum a anunţat duminică Palatul ... Read More »

Ministerul de Externe chinez l-a convocat pe ambasadorul SUA la Beijing

Ministerul de Externe chinez l-a convocat, duminică, pe ambasadorul SUA la Beijing pentru a “protesta energic” împotriva arestării lui Meng Wanzhou, directorul financiar Huawei. SUA, a apreciat Beijingul, trebuie să revină asupra mandatului de arestare pe care l-au emis împotriva ... Read More »

Conflictul între China și Canada se acutizează, în cazul Huawei

China a avertizat Canada că s-ar putea confrunta cu consecinţe grave, după ce directorul financiar al Huawei Meng Wanzhou a fost arestată săptămâna trecută pe aeroportul din Vancouver, la cererea autorităţilor americane. Ea este acuzată de fraude în legătură cu ... Read More »

140 de răniți și 1400 de persoane arestate în Franța

Protestele așa numitelor Veste Galbene de sâmbătă din Franța s-au soldat cu un număr record de arestări: 1.400 de persoane. Au ieșit în stradă 125.000 de oameni, dintre care 10.000 doar în Paris. 120 de protestari au fost răniți și ... Read More »