Amenințările la adresa Emiliei Șercan: conducerea Academiei de Poliție a demisionat

Rectorul şi prorectorul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob şi Mihail Petrică Marcoci, şi-au dat demisia din funcţii, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ca urmare a solicitării ministrului, atât rectorul cât şi prorectorul Academiei de Poliţie şi-au dat demisia.

Vorbim de doi oameni care ocupau funcţii de conducere în cea mai importantă instituţie de învăţământ a Ministerului Afacerilor Interne, o instituţie care pregăteşte viitorii ofiţeri, viitorii lideri ai MAI.

Toţi aceşti tineri au venit la Academie având în vedere reputaţia impecabilă a Academiei de Poliţie“, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

Cei doi sunt cercetaţi penal de DNA în dosarul privind ameninţarea cu moartea a jurnalistei Emilia Şercan.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a luat act de măsurile dispuse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie de punere în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, faţă de rectorul Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’, Iacob Adrian, şi prorectorul Marcoci Petrică Mihail“, informa MAI.

În aceste condiţii, comanda Academiei de Poliţie va fi asigurată de prorectorul Veronica Stoica.

Raportat la gravitatea faptelor pentru care sunt cercetaţi şi la prejudiciul de imagine adus instituţiei, precum şi la calitatea şi conduita impuse de lege pentru poliţişti, conducerea Ministerului Afacerilor Interne solicită celor doi ofiţeri să îşi prezinte cererile de demisie. 

O analiză a situaţiei create la nivelul Academiei de Poliţie este aşteptată şi din partea Senatului universităţii“, arată sursa citată.

Adrian Iacob și Petrică Marcoci au fost puși joi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi au convins un polițist, pe Gheorghe Adrian Bărbulescu, să-i trimită mai multe mesaje de amenințare Emiliei Șercan la începutul lui aprilie.

Jurnalista publică de mai mulţi ani anchete potrivit cărora numeroși ofiţeri din sistemul de siguranţă naţională şi-au obţinut doctoratele prin fraude.

Procurorii susțin că prorectorul a conceput planul și că cei doi i-au comunicat polițistului conținutul mesajelor.

Adrian Iacob și Petrică Marcoci i-au promis, de altfel, acestuia că îl vor feri de tragerea la răspundere penală.

Joi dimineață, procurorii anticorupţie au descins la Academia de Poliţie, unde ar fi  sigilat mai multe birouri, inclusiv pe cel al rectorului.

Luna trecută, procurorii DNA l-au pus sub control judiciar și pe ofiţerul de la Academia de Poliţie care a trimis mesajele de amenințare.

%d blogeri au apreciat: