Home / Stiri / Actualitate International / AFP: Donald Trump va recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului
AFP: Donald Trump va recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului

AFP: Donald Trump va recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului

Președintele SUA ar urma să facă, miercuri, o declarație în care va recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, în ciuda avertismentelor liderilor din Orientul Mijlociu, relatează agenția France Presse.

Gestul lui Donald Trump, o premieră pe scena internațională și contrar deceniilor de prudenţă manifestată de predecesorii săi în acest dosar, ar putea reaprinde violenţele în regiune.

Arabii consideră că Ierusalimul de Est, anexat de Israel în 1967, trebuie să fie capitala statului la care palestinienii aspiră.

Potrivit BBC, Donald Trump va amâna, totuși, o decizie în privința mutării ambasadei SUA.

Anunţul locatarului de la Casa Albă este prevăzut pentru ora 13.00 (20.00, ora României).

Potrivit Agerpres, Iordania, custode al locurilor sfinte musulmane de la Ierusalim, a pus în gardă faţă de “un demers cu consecinţe grave” şi faţă de riscurile de “escaladare” a situaţiei.

În Europa, preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi-a exprimat “preocuparea”. “Tot ceea ce contribuie la stimularea crizei este contraproductiv în acest moment”, a apreciat şi ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel.

Comunitatea internaţională nu a recunoscut niciodată nici anexarea părţii estice a Ierusalimului în 1967 de statul evreu, amintește AFP.

Powered by WPeMatico

About Radio Klass

%d blogeri au apreciat: